Творити разом

ivan.nyshpor_tarasova.nich

Інтерв’ю з вокалістом гурту «Тарасова ніч» Іваном Нишпором

Що об’єднало учасників Тарасової Ночі в один гурт?

Учасників гурту «Тарасова ніч» об’єднує бажання займатися улюбленою справою: музикувати, експериментувати, просто брати інструменти до рук, грати на них, пробувати створити нову музику, пісні, вкладати в них своє бачення, досвід, майстерність, почуття.

Чим пояснюється таке замилування >творчістю Тараса Шевченка?

Все розпочалося з того, що коли наш гурт тільки розпочинав своє існування, нас запросили виступити на вечері присвяченому творчості Тараса Григоровича Шевченка. Перші наші пісні були складені саме на його слова. Після цього ми відкрили для себе не банального шкільного, а сучасного Шевченка. Нам сподобалось як мелодика його поезії пасує до наших пісень, до нашої музики, і ми зробили ще декілька композицій на його вірші. А взагалі нам подобається творчість багатьох українських і не тільки українських поетів. І все-таки до більшості наших пісень тексти наразі ми пишемо самі.

Чи не боїтеся залишитися гуртом, який запрошуватимуть вийнятково на святкування дат пов’язаних з постаттю Кобзаря?

Ні. В нас багато різних, цікавих пісень. Ми беремо участь у багатьох різнопланових фестивалях, концертах і в майбутньому сподіваємося лише розширювати свою творчість.

Яким ви бачите свій творчий розвиток? Що вважаєте досягненнями, чим найбільше пишаєтесь, які, можливо, були помилки?

Творчий розвиток – це для нас кожна нова пісня, кожна нова ідея, новий концерт. Найбільшим нашим досягненням, як на мене, є те, що нам вдається творити разом і те, що наша творчість знаходить своїх прихильників. А щодо помилок, то мабуть хотілося б вдосконалювати свою майстерність, над чим і працюємо.

Яких людей ваша музика гуртує навколо вас?

Думаю, що різних, але яким подобається наша музика, наша творчість.

Чи змушують реалії українського шоу-бізнесу вас займатись іншими справами окрім музики?

Поки що шляхи нашої музики і шоу-бізнесу особливо близько не перетиналися. Ми самі заробляємо на свою творчість. Не знаю як буде в майбутньому.

Які амбіції творчі й кар’єрні мотивують діяльність гурту?

Швидше творчі амбіції. Бо хочеться створювати хорошу, якісну музику, котра приносила б задоволення нам і можливо подобалась ще комусь.

Як бачите сучасну українську музичну сцену, яких змін ви б прагнули? Можливо, маєте бачення як їх досягнути?

Сучасна українська сцена, як на мене, є досить бідною, хотілося б, щоб на ній була представлена і була доступна для слухачів музика різних стилів.

Які відчуття у вас викликає акустичний формат фестивалю “Тихо!”, у чому для вас особливість акустичного виконання?

Ідея фестивалю є суперовою. Для нас це можливість не лише вдосконалити свою майстерність і техніку, це нові ідеї, це залучення нових інструментів, це відкриття нового звучання старих пісень.

Яку акустичну програму ви маєте намір запропонувати слухачу під час виступу на фестивалі?

На це запитання я відповім словами нашого бас-гітариста: «Говорити про музику, те саме, що танцювати про архітектуру». Приходьте на наш виступ і все почуєте самі.

Коментування вимкнено до “Творити разом”

  1. коля сказав:

    класний гурт! давно спостерігаю за їхньою творчістю. так тримати хлопці!!! дуже подобаються ваші пісні!!!!