У гармонії із собою

Проект Echo Gardens народився у 2009 році і вже встиг видати дебютний реліз “Midnight run”, який проникнутий тендітним спокоєм й казкою. Лаунжовий настрій музичного доробку гурту створений переплетенням і креативним переосмисленням різних стилістичних напрямів сучасних жанрів світової музики та вишуканістю музичної подачі гурту.

Наша розмова з гуртом Echo Gardens дозволить глибше пізнати музичну майстерню гурту та зрозуміти його творчі пошуки.

Echo Gardens, не дивлячись на недавню дату заснування, це все-таки гурт із значним музичним досвідом музикантів. Як, насправді, визріла думка дати старт цьому новому проектові?

Музиканти нашого гурту довший час працювали з іншими гуртами і весь цей час у кожного із учасників назбирались нові музичні ідеї, які за стилем дуже відрізнялися від музики, що домінувала у вже існуючих колективах. Тому і виникла сама по собі потреба зібратися та реалізувати ці ідеї в Echo Gardens.


Мабуть, в розмовах між собою вам вдалось вималювати якусь концептуальну ідею Echo Gardens, яка б відрізняла від решти, в тому числі ваших власних проектів. Якщо б так голосно заявити, то для чого світу потрібний Echo Gardens?

Насправді ми от брали і просто грали, чесно кажучи не особливо сподіваючись що щось вийде, бо це, насамперед, було швидше собі в задоволення. Головне – ми не хотіли одразу грати кавери, тому що взагалі втрачається зміст такого існування як музичної одиниці. Поступово окреслювалася пісня за піснею, що подобалися нам та нашим друзям. І в кінцевому результаті ви маєте нас такими, якими ми є. А для чого ми потрібні світу – тут так все просто ))). Людина що перебуває у гармонії із собою та із тим що робить – відповідно і позитивно вливає на оточуючих.

Тернопіль, в принципі, не перестає дивувати якісними музичними проектами. Це якась особлива аура місця чи талановита музична спільнота?

Перебуваючи в атмосфері постійного спілкування між музикантами, адже, справді, в Тернополі велика кількість гуртів, які працюють в різноманітних стилях, неможливо не надихнутись цим і не створити щось своє. Так – це цілком сприятливе поєднання як аури, так і таланту на один квадратний метр.

Втім, музично ваш проект далекий від “місцевого патріотизму”:)) Суттєва електронна складова звучання Echo Gardens та англомовні пісні, роблять вашу творчість універсальною. Чим для себе ви обгрунтовували такий вибір і чи справді відчуваєте, що англійська мова може розширити коло ваших шанувальників, а не, навпаки, його звузити?

Коли ми почали грати музику, то її саунд по суті спровокував мислити англійською мовою. І коли ми наклали текст на музику, усе для нас зазвучало дуже природно. Проте ми не обмежуємось ні якимось одним музичним стилем, ні однією мовою. В нас в репертуарі будуть україномовні пісні обов’язково, та, можливо, й іншими мовами.

В мережі є багато світлин та відео відзнятих в якійсь студії – це вже постійне місце вашого музичного шаманства чи лише майстерня, де записувалась ваша перша платівка “Midnight run”?

Студія Вадима Возняка стала для нас не лише творчою майстернею чи репетиційною базою, а й своєрідною домівкою. Саме там народилися перші композиції та був записаний дебютний реліз “Midnight run”. І ми дуже вдячні Вадиму, що він надає нам таку можливість працювати, розвиватись, а також сприяє нашому якісному звучанню.

Про що “Midnight run”?

Це добірка матеріалів записаних різними учасниками гурту в різні проміжки часу, тому сказати, що вона несе один чіткий меседж важко. Наша задача була об’єднати матеріал концептуально і вивести на певний рівень, який би міг задовольнити нас і потенційних слухачів. Наступна платівка буде складатись з суто нових треків, записаних і зведених виключно для нового альбому гурту.

Як вам вдалось досягнути цього казково-спокійного настрою на протязі тривалості усіх доріжок альбому? Хто відповідав за музичне виробництво в студії й мав остаточне слово щодо звучання?

Настрій створився сам собою, мабуть по інакшому вийти і не могло 🙂 Найбільше повпливала тепла домашня атмосфера при записі, ми справді провели добре час, трансформуючи всі свої музичні кусники в повноцінні треки.
За запис в студії відповідав її вищезгаданий власник, а зведенням займався безпосередньо гурт.

Які зараз для вас основні канали пошуку власного слухача?

Основне розповсюдження нашої творчості поки що здійснюється через інтернет-ресурси. А загалом ми не здійснюємо «пошуку слухача», як такого.

Складається враження, що ви уважно підходите до створення відео супроводу до пісень. Яким чином народжувалась “Imagine”, це результати різносторонньої обдарованості учасників гурту чи залучення незалежних талантів?

Наше перше відео на пісню Imagine знімалося протягом лише одного дня, а концепція розроблялася буквально за півдня до зйомки. Нам пощастило на хороших творчих людей. Так, Василь Мізюк, що часто допомагає створювати відео для Тернопільських гуртів, погодився допомогти і нам. А ідеї – це робота самих музикантів, а також близьких нам людей.

На концерті Тихі вечорИ ви плануєте зосередитись в основному на матеріалі з “Midnight run” чи будуть також прем’єри?

“Midnight run” – це наші перші створені композиції, а, так як зараз назбиралося вже багато нового та цікавого матеріалу, то його й плануємо представити на цьому концерті.

Коментування вимкнене.