Сучасне медіа мистецтво

За сприяння Української Асоціації Авторів та Виконавців /www.uaav.net/ та в партнерстві з V2_ Institute for the Unstable Media /www.v2.nl/, Центром міської історїі Центрально-Східної Європи /www.lvivcenter.org/, Львівським Палацом Мистецтв /www.artpalace.org.ua/, Фундацією Центр Сучасного Мистецтва /www.cca.kiev.ua/, в Україні відбудеться серія викладів знаного у світі куратора сучасного медіа мистецтва Мішель Каспшак.

Роботи канадійки Мішель Каспшак з’являлись на мистецьких майданчиках багатьох країн світу. Вона є засновником провідної мережевої потуги в царині кураторства www.curating.info. Мішель є постійним дописувачем численних мистецьких видань (www.rhizome.org, www.spacing.ca, www.cielvariable.ca, www.metamute.org, www.publicjournal.ca, http://www.ciac.ca та ряду інших), а також частим гостем на радіо й телебаченні (серед іншого на BBC та CBC).

В даний час пані Каспшак обіймає посаду куратора в провідній європейській інституції з сучасного медіа мистецтва V2_ Institute for the Unstable Media /www.v2.nl/, а також проектного директора McLuhan in Europe 2011 /www.mcluhan2011.eu/, та входить в команду кураторів 2012 ZER01 Бієнале в каліфорнійському Сан Хосе, США.

Львів’яни вже мали нагоду бути не лише слухачами лекцій про Інститут V2_, але й також безпосередніми учасниками його роботи. Ось ланка на проект львівських-берлінських художників Ганни Куц та Віктора Довгалюка, які зробили під час стажування у V2_ веб-проект City-interactive http://city.v2.nl/. Це гра, в якій ви будуєте своє місто. Не бійтеся клікати 🙂

Детальніша інформація про Мішель Каспшак:
http://michelle.kasprzak.ca
http://curating.info/
http://www.v2.nl/archive/people/michelle-kasprzak/

Програма викладів в Ураїні:

23 листопада
Львівський Палац мистецтв, 18.00

www.artpalace.org.ua

Виклад: “Кураторство нових медіа: виклики, сучасні течії, досвід Європи та Північної Америки”

В цьому викладі Мішель Каспшак презентуватиме погляди на можливості й напрямки в кураторстві сучасного медіа мистецтва. Мішель розповідатиме про власний досвід кураторства в V2_ Institute for the Unstable Media і 2012 ZERO1 Бієнале в каліфорнійському Сан Хосе, США, а також про ряд інших проектів в Європі, Канаді і США.

Особливу увагу буде присвячено питанням ролі кураторства в налагодженні стосунків поміж митцями, інституціями й громадськістю, ринку творів мистецтва, культурних бюджетів й міждисциплінарного майбутнього професії.

24 листопада, 19.00
Центр міської історїі Центрально-Східної Європи

www.lvivcenter.org

Виклад: “Минуле й мабутнє V2: 30 років історії мистецької лабораторії, видавничої програми, міжнародної співпраці та мистецьких проектів”

Цей виклад буде присвячено тридцятирічній історії мистецької інституції V2_ Institute for the Unstable Media (Роттердам, Нідерланди).

V2_ має заслужену репутацію провідного мистецького майданчика, на якому не лише представляються ультрасучасні форми медіа мистецтва, що розширюють уявлення про його можливості, але й завдяки якому підтримуються й надаються умови для розвитку перспективних молодих талантів. Завдяки готовності й відкритості до долання нових й нових творчих викликів, V2_ ставало першовідкривачем мистецьких напрямів задовго до їх сприйняття культурним загалом. V2_ є засновником й організатором Нідерландського фестивалю електронного мистецтва, опікується створенням інноваційних мистецьких проектів під дахом V2_ Lab, та публікує чисельні мистецтвознавчі роботи через V2_ publishing.

Мішель розповідатиме про методологію й цілі V2_ та реалізацію конкретних проектів, як наприклад Лабораторії V2_ , програми прилюдних викладів, програми комерційного поширення медіа мистецтва, та мистецької агенції V2_.

Додатково пані Каспшак присвятить увагу її власним незалежним проектам в царині міського простору (міські захисні екрани, безпровідникові мережі, таксі, та інші незвичні платформи для мистецьких проектів).

‎25 і 28 листопада виклади й зустрічі проходитимуть також в київській Фундації Центр Сучасного Мистецтва /www.cca.kiev.ua/
Детальніша інформація про ці події за цими ланками:
Korydor
Фундації Центр Сучасного Мистецтва
Facebook

На фото зображені роботи:
Ink. Автор ~ in the fields
Data painting. Автор Frederik de Wilde
Solace. Автор Nicky Assmann
God’s Browser. Автор Geert Mul.
15 Minutes of Biometric Fame. Автор Marnix de Nijs

Коментування вимкнено до “Сучасне медіа мистецтво”

  1. Иван сказав:

    Так, а сколько примерно хоть билеты будут стоить?* Я бы сходил.. Да и жена обоими руками за)))

  2. admin сказав:

    виклади абсолютно безкоштовні)))