Nameless

nameless_1

Як вже оголошувалось, 14 травня фестиваль Тихо! розпочинає проект «Тихі вечори», отож розпочинаємо цикл розповідей про учасників проекту.

Першим на сцені у львівському Палаці Мистецтв з’явиться знаний тернопільський гурт Nameless. Невдовзі ми опублікуємо інтерв’ю з учасниками гурту, а сьогодні хотіли б познайомити вас з короткою інформацією про музичний шлях формації.

Назва гурту, заснованого ще в далекому 1992 році, запозичена з роману Урсули Ле Гуїн «Чарівник Земномор’я». Взявши за основу естетику 60-х років минулого століття, „N” з перших живих виступів відрізнявся оригінальністю звучання та нестандартними музичними рішеннями. В перші роки гурт активно концертує, грає на спільних площадках з „Плачем Єремії”, „Мертвим Півнем”, „Щастя”, „Тартак”, „Фактично самі”, „Мотор’рола”, „Годо”, „+GG+” та ін., бере участь у найзначніших вітчизняних фестивалях, гастролює по Україні. Паралельно записуються й перші альбоми групи на звукозаписуючих студіях Тернополя, Львова та Києва.

„Nameless” один з перших рок-гуртів на вітчизняній сцені, що розпочали експерименти з перформенсами та відео-супроводом концертів. Новаторський підхід групи мав значний вплив на формування творчості цілої плеяди яскравих постатей тернопільської рок-сцени „С.К.А.Й.”, „Ті, що падають вгору”, „ZSUF”, „Electrostatic Death”, „Зелені Сестри”, The gEE’s, ОрАндж, Los Colorados, Бульдозер та ін.

У 2004 році внаслідок важкого гастрольного графіку та внутрішніх протиріч, „Nameless” тимчасово припиняє діяльність. Частина музикантів гурту перебирається жити до столиці (серед них – Ігор Пелих, відомий телеведучий каналу ICTV – земля йому пухом; Олег Ломаковський – нині барабанщик гурту „Щастя”; Сергій Недашковський – нині барабанщик гурту “С.К.А.Й.”; Валерій Мєльніков – нині басист гурту „Вася Club”), решту ж учасників поринули у власні літературні, музичні та образотворчі проекти.

Влітку 2007 році учасники „Nameless” вирішують відновити діяльність гурту. На київській студії „ДЗЗ” записано новий альбом „Шось сталось у лісі…”, починаються клубні виступи та презентації диску. Зараз ведеться робота над новим альбомом, композиції з якого входять до нової концертної програми “Повернення чорних мольфарів”, яку Nameless презентував наприкінці квітня 2009 року.
Сьогоднішні клубні концерти „Nameless” – це дві-три години авторської музики на блюзовій та нео-психоделічній основі з елементами “шуґейзингу” та кілька кавер-версій на пісні Девіда Боуі, Pink Floyd, The Beatles, Velvet Underground, The Fiery Furnaces, The Brian Jonestown Massacre, що відповідає мистецьким впдобанням групи. Враження від виступу підсилює і спеціально виготовлені відео-сети, які супроводжують концерти.

Склад „Nameless”: Світлана Фролова – губна гармоніка, вокал; Наталія Возняк – вокал, альт, клавіші, флейта; Сергій Бучинський – соло-гітара; Зорян Безкоровайний – гітара, вокал; Андрій Слєпцов – ритм-гітара; Роман Бошик – тромбон; Ярослав Дроздовський – бас; Петришин Олег – барабани.

Фестивалі: „Червона Рута-97” (дипломант), „Перлини Сезону-98” (1-ша премія в рок-номінації), „Мйбутнє України” (1998), „Моремух-98” (Івано-Франківськ), „Рок-н-Рівне-98”, „Рок-Екзистенція” (1998, 2000), „Нівроку” (1993-2002), „Рейвах у Криму” (2004), „Рейвах” (2002, 2003); «Уніж-фест-2008», «Тернопільська присутність-2008», «Висадка-2009», “СТО Пудів Фест-2009”, “Тернопільська Присутність у Проскурові-09 і Києві-09”, “Млиноманія-09”, тощо.

Альбоми та компіляції: „Грип” (1996), „Апокаліпсис Артима” (1998), „Повний…” (2000), „Живий в Довженка” (2002), „Шось сталось у лісі…” (2007), «Живий в Тернопільській філармонії» (2008), акустичний синґл “Половина Половини” (2009). Окремі пісні гурту увійшли у збірники: „Перлини Сезону-98”.Переможці” (1998), „Рок-екзистенція-2000”, „Українська готика” (2002, Німеччина), збірник журналу „Афіша” під назвою „Українське інді” (2006). На лютий 2010 року запланований вихід нового альбому Nameless під робочою назвою “Іменини здорового глузду”.

Музика:http://www.lastfm.ru/music/Nameless+(UA%2C+Ternopil)
MySpace:http://www.myspace.com/nameless0te0ua
В Контакті: http://vkontakte.ru/club7607634

Коментування вимкнене.