Стриптиз душі музики

on.the.edge_main

Інтерв’ю з гуртом “On the edge”

Ви молода група, розкажіть, що мотивувало вас взятися за музичні інструменти і вийти на сцену?

Одим із мотивів стала любов до музики і бажання творити якісну українську музику, прагнення вплинути на розвиток мистецьких напрямків в Україні.

Як народжується нові пісні у виконанні On The Edge?

Все починається з слів, а далі ми пробуємо підкреслити музикою ідею, яка вкладена в слова.

Чого у вашій музиці більше емоцій чи інтелекту?

Однозначно емоцій. Але це не означає, що наша музика не інтелектуальна. Текст повинен спонукати до мислення і аналізу. Цим пісня відрізняється від вірша, Музичний супровід несе таке сильне емоційне, почуттєве навантаження, яке важко передати одними лише знаками. У цьому сила звуків і музичного мистецтва, зокрема.

Що саме ви б хотіли донести до слухача? Іншими словами творчість, для вас, це стриптиз душі автора, чи, можливо, чітко виважені філософські або життєві послання, або, можливо, в призначенні творчості ви бачите лише створення гарного настрою в слухачів?

На це запитання частково відповідає попереднє.

Жива музика – це емоції від виконавців, ноти – це історія від атвора.
Стриптиз душі – це вже чи не філософська категорія, яку важко однозначно інтерпретувати і тим паче пояснювати. Це саме стосується і життєвих послань. Наша музика однозначно ставить перед собою завдання бути більшим, ніж недільна рекреація і вечірній перегляд серіалу, але чи побачить за змістовим і чуттєвим наповненням слухач якусь відповідь на одне з кантівських питань (чим я є? що я знаю? що я маю робити?) – це вже залежить від рівня його свідомості і значення музики в його житті, до речі, теж. Ну і не останню роль відіграє наше вміння втілити в творчості те, що ми самі в ній бачимо, так, щоб це змогли побачити інші. Нам би хотілося бути для слухача більшим, ніж музика, якщо хочете — філософією в звуках. Творчіть – це самовираження, намагання донести частинку себе до людей, щоб вони почули і відчули щастя від музики, яке відчуває виконавець.

Як реагують на ваше музикування рідні та близькі? Чи відчуваєте підтримку чи радше відмовляння?

Підтримка – звичайно що так. Нашими першими слухачами на нашому першому концерті були саме друзі, рідні і близькі, це вони наша допомога, наші фанати, наші спонсори і наші піарщики :).

Чи можна очікувати ближчим часом від гурту On The Edge записаної платівки?

Складне питання. Дуже багато чинників наразі затримують цей процес, серед них не лише фінансова сторона, але і популярність, професійний рівень, своя ніша і аудиторія. Нам навіть року немає, все ще попереду.

Як ви плануєте пробиватися на українську музичну сцену? Можливо, маєте якісь новаторські бачення власної промоції?

О, а це ще складніше:). Тут немає рецептів – є хороші приклади, але вони унікальні, все залежить від гармонійності відомого співвідношення «Того місця» і «Того часу». Кожен виступ – це і є наш шлях. Ми наразі на початку, коли трохи пройдемо, то може і змінимо курс. Важливим нюансом ще є наше трохи альтруїстичне бачення: «мистецтво заради мистецтва». Ми не хочемо грати музику для мас і те, що просто купується, тому про українську музичну сцену в її теперішньому вигляді взагалі важко говорити.

Які відчуття у вас викликає акустичний формат фестивалю “Тихо!”, у чому для вас особливість акустичного виконання?

Акустику – теж можна порівняти з стриптизом душі, але не автора, а самої музики, бо вона не дозволяє приховати, замаскувати, заміксувати чистий варіант звучання за професійно-хитромудро-
довершеним аранжуванням.

Яку програму ви маєте намір запропонувати слухачу під час виступу на фестивалі “ТИХО!”?

Відповіддю на це питання, власне, і буде наш виступ. Ми працюємо над тим, щоб приємно здивувати слухачів. Наразі ми лишимо це в секреті.

Це буде ваш перший акустичний виступ для широкої аудиторії, чи вже маєте такий досвід?

Концертний досвід нашої групи загалом невеликий, особливо з огляду на те, що ми існуємо менше року, тому приємно, що ми можемо похвалитися вже двома вдалими акустичними виступами, один з них – це взагалі гастролі до Тернополя. Нам подобається працювати в такому форматі, адже нам нічого приховувати.

Офіційна іменка http://vkontakte.ru/club8648381/

Коментування вимкнене.