Музика зимових свят

snizhnist.2006_cover

Здається, Миколай вирішив завітати до поціновувачів гарної музики цього року дещо раніше, адже від сьогодні з www.snizhnist.com, розділ “Музика”, можна завантажити повний альбом “Сніжність. Музика Зимових Свят”.

Альбом “Сніжність. Музика зимових свят” – чи не перша спроба перенести на український музичний ґрунт своєрідний жанр Very specially Christmas, вельми популярний передусім на американському континенті. Свідченням цього є чудові альбоми Вонди Шепард і Дайяни Кролл, Чарлі Брауна, Нета “Кінга” Коула та багатьох-багатьох інших. Зрештою, кожен із видатних джазових чи поп-виконавців обов’язково мав у своєму репертуарі власну “колядку” – X-mas Song. Власне, подарувати українцям нову музичну естетику свят стало основною метою Юрій Гнатковського, коли він задумував “Сніжність”. Тому тут звучать не колядкові мелодії, а давно популярні в США пісні на різдвяну тематику (наприклад, Let it Snow / “Хай сніжить”), які автор переклав українською або написав у схожому дусі речі. Так вбирають джазові “шати” Миколай і Старе місто, львівська зима та холоди, в які “не замерзають почуття”.

Автором ідеї, а також адаптацій, слів, музики та виконання є сам Юрій Гнатковський. Також у проекті взяли участь Юлія Лорд, Олена Корнєєва та “піккардієць” Андрій Капраль. Чудові аранжування 12 композицій альбому здійснили, крім самого автора, Володимир та Юрій Дуди й Андрій Бакун.

слухати
Юрій Гнатковський та Юлія Лорд “Зимно там”
[audio:http://www.uaav.net/multimedia/y.gnatkovskyi&y.lord_zymno.tam.mp3]

Коментування вимкнене.