Відкрита книга Immago

Гурт IMMAGO з’явився у 2009 році, поєднуючи в своїй стилістиці електронне звучання та «живі» вокали. У цьому ж роц група видає демо альбом з чотирьох пісень, який закріпив напрямок подальшого розвитку. В 2010 роц до IMMAGO приєднуються додаткові нструменталісти: бас-гітара, барабани, які додають насиченості й емоційності на концертах. В новому розширеному складі гурт дає унікальний акустичний концерт на фестивалі «Тихі вечорИ», за результатами якого випускається концертне EP «Silence!». Всі учасники гурту беруть, чи брали, участь в різноманітних музичних проектах, від інді-року (Васецький – Dalai Lama), до важкої альтернативи (Баюк – АННА), що й сформувало стиль IMMAGO як еклектичний, хоч атмосферно найбільш наближеним до жанру trip-hop. 2010 гурт завершив релізом альбому TELESCOPE на лейблі Ultra Vague Recordings.

Cьогодні, з нагоди концерту в рамках фестивалю «Тихі вечорИ», який відбудеться у львівському «Динамо-Блюз» 6 березня, говоримо з Тарасом Немоловським, засновником і гітаристом проекту.

Тепер, після першого офіційного релізу “Telescope”, чи можна говорити про концептуальну сформованість Immago?

Чесно кажучи, мені не дуже хотілося б щоб Immago мало якусь концепцію, оскільки в групі кожен висловлює якесь своє бачення музики і процесу творення музики, тому концепція завжди може змінюватись так, як і сама музика.Наприклад, перші демо були досить таки тріп-хоповими, а наш сингл «Metrostars» вже був ближчим до рок музики, зараз на «Telescope» можна почути і тріп-хоп, і танцювальну музику і рок музику. Тому я не можу сказати що «Telescope» це концепція Immago, швидше «Telescope» це один з наших музичних релізів, який показує, що група зробила за певний відрізок часу.


До речі, яка доля “Теlescope”, ви слідкуєте за географією поширення релізу?

Доля в нього склалася думаю так, як і в більшості інтернет релізів, його скачали, послухали, кому сподобалось, той подякував і прийшов на концерт. Щодо географії, то здається найбільше його скачували в Канаді чи Росії, точно не пригадаю.

Маючи перший досвід видання інтернет релізу, де слухачі могли проявляти фінансову вдячність, чи вірите ви в те, що музиканти можуть заробляти з поширення музики в мережі? Здається, в Украні не було жодного успішного прикладу, навіть коли за це брались більш імениті виконавці.

Особисто я в це не дуже вірю, тому що всі музиканти як і вітчизняні відомі так і закордонні не заробляють на альбомах, а заробляють на концертах, на які вже приходять люди яким подобається виконавець.

А як складається співпраця з Ultra Vague Recordings. Чи вже були якісь концертні запрошення із-за кордону?

Щодо співпраці то складається так, що ми випустили офіційний реліз за підтримки UVR і мали дуже хороший концерт в Ужгороді. Здається, поки що це все, хіба що я погано поінформований :))

Наскільки ближче ви тепер до повноцінного альбому? Взагалі, чи має сенс видавати пісні у форматі альбому, коли й слухач вже призвичаївся до переслуховування лише улюблених пісень в своїх медіа плеєрах?

Щодо повноцінного альбому, то я ще не можу нічого сказати,а сенс видавати пісні у форматі альбому я бачу. Оскільки альбом, крім певної кількості пісень в собі, має певну атмосферу, концепцію( якщо музиканти хочуть ту концепцію взагалі)… А також є різниця що слухати пісню, яка подобається, а що слухати альбом. Одна пісня – вона як уривок книжки, а альбом це вже як повноцінна книжка з своєю історією, змістом та суттю. Тому, мені здається, альбоми потрібно випускати і вкладати в них трохи більше ніж просто кількість треків.

Молоді гурти часто страждають високою плинністю учасників, як виглядає склад Immago сьогодні?

Зараз склад групи такий: Саша Васецький – вокал,гітара,програмування, Андрій Акімов – бас, Немоловський Тарас –гітара, програмування, Вадим Баюк-барабани, Микола Nikman -програмування.

Фактично усі учасники Immago в меншій чи більшій мірі залучені в інших проектах. Чи відволікання на ці побічні проекти не гальмує розвитку вашої кар’єри?

Ого, слово кар’єра мене налякало=)) Скажімо так, розвитку нашої кар’єри це зовсім не заважає, навіть, я б сказав, допомагає :))

А що є у вашому житті поза музикою?

Поза музикою є робота, відпочинок, в принципі все, що і у всіх нормальних людей.

Чи надихало тебе на створення нових пісень читання книжок чи перегляд фільмів?

Колись, коли я ще грав у своїй першій групі (років так 8-9 назад), то воно так і було, пісні дуже часто писались під впливом фільмів та книжок, а зараз це відбувається просто спонтанно. Наприклад прийшов додому сів за гітару чи клавішу і якщо щось пішло, як то кажуть, то вкінці воно може перетворитися в повноцінну пісню.

В одному з інтерв’ю фестивалю Тихо Сашко напівжартома сказав, що в попередньому житті він був пінгвіном. Тарасе, а що ти скажеш про себе?

Я хороший, добрий і красівий=))) А якщо Саша був пінгвіном, то я був тюленем… там на полюсі ми і познайомились :)))

Як просувається робота над відео до реміксу на пісню «Метростарз», яке ви анонсували раніше?

Все в процесі… повільно, але просувається.

6 березня буде ваш другий виступ в рамках фесту Тихі вечорИ. Мабуть, він радикально відрізнятиметься від акустичної програми, яку ви презентували влітку?

Звичайно, це вже буде зовсім інший формат immago. Якщо акустичний концерт був досить-таки інтимним на мою думку і люди просто слухали нашу музику, то 6 березня, крім того, що буде що послухати, можна буде і потанцювати.

Коментування вимкнене.