Луцький концерт Скрябіна

skriabin_lutsk_2

Оновлено

Отож, ми вирішили викласти відеоматеріали усіх пісень, які виконувалися Скрябіном у супроводі оркестру на, поки що, єдиному концерті з цієї серії, який відбувся 8 березня у Луцьку.

Концерт відбувався у вщерть заповненому тисячнику. Кузьма традиційно сипав жартами, загравав з публікою, зачитував записки – було смішніше ніж на інших гумористичних шоу. Дивує, що з усіх телевізійних проектів Кузьми, жоден не був цілком у такому природньому для Кузьми жанрі:)

Щодо музичної сторони концерту, то вона складалась з двох частин. Перша половина концерту проходила у супроводі оркестру театру ім.М.Заньковецької під диригуванням Богдана Мочурада, а у якості продовження був набір гітів у виконанні виключно музикантів Скрябіна. Звичайно, найбльше усіх цікавить неординарна перша частина, яка була першим експериментом Скрябіна у такому форматі. Сам Кузьма дуже відповідально ставився до підготовки виступу у супроводі оркестру. Самі оркестрові аранжування готувались спеціально для виступу Скрябіна на фестивалі ТИХО, але через відомі обставини “політичного грипу”, було б невиправдано залишати ці напрацювання в таємниці від слухачів.

Хоча до концерту було підготовано близько двох десятків пісень та на останній пробі звуку перед концертом було вирішено в оркестровому аранжуванні виконати лише 9 знаних гітів. В порядку виконання: Кольорова, Люди як кораблі, Гламур, Мумійтроль, Сам собі країна, Шкільна любов, Спи собі сама, Любити платити, Пусти мене.

При виборі пісень в першу чергу керувалися простим принципом відмови від швидких пісень, які за словами Кузьми перетворювалися в “звукову кашу”. Можливо це специфіка акустичних характеристик залу, або певні недоліки аранжувань, яким важко було знайти простір для самодостатнього рокового натиску Скрябіна, або, банальніше пояснення, недостатня кількість репетицій. Найвірогідніше все ж таки, що самі аранжування потребують більшого допрацювання, бо музиканти Скрябіна відчували себе максимально комфортно у супроводі оркестру і усі пісні звучали зіграно.

Щодо музичної естетичності цього незвичного виступу Скрябіна, то дозволимо зробити вам висновки самим. Зауважимо лиш, що це був лише перший такий концерт і невдовзі Кузьма з компанією мають намір завітати також в інші міста з цією програмою.

01 Скрябін “Кольорова”

02 Скрябін “Люди як кораблі”

03 Скрябін “Гламур”

04 Скрябін “Мумійтроль”

05 Скрябін “Сам собі країна”

06 Скрябін “Шкільна любов”

07 Скрябін “Спи собі сама”

08 Скрябін “Любити платити”

09 Скрябін “Пусти мене”

Коментування вимкнене.