Сила акустичної музики

p.tabakov_main

Інтерв’ю з Павлом Табаковим


Павло, після успішного старту на українській поп сцені, ти здається так і не став частиною того українського шоу бізнесу, як ми його бачимо по телевізору. Чи така незалежна позиція допомагає у реалізації творчих амбіцій, чи навпаки?

Якби я не був до якоїсь міри частинкою українського шоу бізнесу, ви б, мабуть, не запрошували на фестиваль:) Втім, ця позиція незалежності від будь-кого, дозволяє мені експерементувати і розвиватися творчо без обмежень!

Як володар унікального вокального таланту, наскільки визначальними тобі видаються фахові дані музикантів для комерційного успіху в популярній музиці?

Я вважаю, що виконавці на естраді потрібні різні і в кожного повинна бути своя, абсолютно неповторна харизма,”фішка”. Це можуть бути виконавці як серйозного жанру, так і комедійного, драматичного тощо. Кожен обов’язково знайде свого слухача!

Відвідавши твої концерти, слухачі дивуються різноманіттям жанрів, якими ти ніби “жонглюєш” у своїй програмі. Як ти досягнув такого рівня майстерності у них і чи не створює це проблеми із форматністю твоєї музики для українського шоу бізнесу?

Моя сценічна незалежність власне і дає мені можливість експериментувати в різних жанрах музики. Я вважаю, що музика взагалі не підлягає жодним форматам, є лише жанри у кожного з яких є свої слухачі.

Твої концерти наповнені оригінальними інтерпретаціями світових класиків року, джазу і блюзу. Звідки такі замилування і хто працює над чудовими аранжуваннями?

Я завжди виконував, і буду продовжувати в тому ж дусі, музику, яка мені подобається. Незалежно від того чи це світова класика, чи це джаз чи власні композиції. Перевірено, що музика, яка йде від серця, буде звучати і в серцях інших людей!

Хоч тебе виказує високий рівень володіння іноземними мовами, та, скоріше, українському слухачу маловідомо, що ти об’їздив з концертами майже усю Європу. Які твої враження від виступів за кордоном?

Я скажу просто. Вони (європейці та американці) випередили нас на років 30-40 з підходом до музики, жанрами, цікавими знахідками. Відповідно і цінності щодо мистецтва дещо інші ніж в нас.

Які свіжі тенденції помітні на українській сцені, як ти бачиш розвиток української музики?

Нових, цікавих тенденцій в українській музиці практично не має або їх дуже мало і про них ніхто не знає. Єдине, що тішить, це те, що українська поп культура має набагато більше цікавих відгалужень ніж російській поп. Музиканти почали більше звертатись до нетрадиційних жанрів, зворотів та інструментів у своїй творчості.

Чому місцеві зірки, на твою думку, часто так і не знаходять способів розширити географію своєї популярності до національних масштабів?

На мою думку не має нічого не можливого! Всі мега популярні зірки в свій час були виконавцями місцевого значення. Все залежить від обставин і від прагнень та амбіцій виконавців.

Якийсь час тому ти анонсував роботу одночасно над двома новими альбомами у різних жанрах. Як просуваються справи?

Чудово. Робота триває і скоро будуть результати.

Яких змін та адаптацій вимагатиме твій музичний матеріал щоб “зазвучати” в акустичному форматі, у чому для тебе особливість такого виконання?

Ми потребуємо лише додати до нашого основного складу перкусію та сопрано-саксофон.

Акустичні проекти взагалі мають властивість більше доносити душевність і текстове наповнення пісень, власне в цьому їх сила.

Яку програму ти маєш намір запропонувати слухачу під час виступу на фестивалі “ТИХО!”?

Запропоную слухачам акустичні версії з нового альбому, презентація якого ще попереду, а також обробки вже знаних публіці хітів.

Неофіційна сторінка http://www.pavlotabakov.com/

Завантажити музику:

Павло Табаков “Лети!!!” МП3

Коментування вимкнене.